Taito

TAITO on mallisuojattu koru
TAITO on mallisuojattu koru

TAITO-korun nimi tulee Toivo-pappani veljeltä.

-

Kuvittele mielessäsi kaunis kesäinen päivä. Sellainen päivä, jonka vietit lapsena maalla.

Näet ja kuulet hevoset, jotka laiduntavat aitauksessaan - kahina, kun häntä viuhtoo kesäisiä pörriäisiä pois kimpusta ja pehmeä hörähdys, kun hän tervehtii sinua hamuten heinää pienestä ojennetusta kädestä.

Perhoset lentelevät ympärillä kuin tanssien - ehkä värikkäiden kukkien nektarista juopuneina.

Aurinko porottaa keskipäivän kuumuutta ja hiekkatien tomu kutittaa varpaissa. Niitä kesiä, joina paljaat jalat olivat ainoa oikea tapa kävellä ja kaunein kampaus oli kukkaseppeleellä kiedottu.
-
Vain pari tuntia aiemmin  pitkä ja metsäinen hiekkatie oli saatellut meidät ensin peltoaukeammalle ja sen ohitse kauniin, suuren punaisen maatalon pihaan. Olinkohan koskaan aiemmin nähnyt niin kauniita ja valkoisia pitsikuvioita puuhun veistettynä, kuin oli jopa tämän talon punaisen piha-aitan parvella. Se oli "punainen palatsi ja perunamaa".

Hetken päästä talosta juoksi pihalle aivan minun kokoiseni pieni vaaleahiuksinen tyttö ja tiesin heti, että hänestä tulisi ystäväni. Hänen takanaan kuistin portaiden yläpäässä seisoi pitkä, hoikka ja ryhdikäs mies. Mies, joka näytti aivan minun papaltani, paitsi hänellä oli vain terävämpi nenä. Hänen olemuksensa oli lempeä ja kunnioitusta herättävä. Jotenkin hänellä oli taito ilmaista vain siinä seisomalla, että olimme tervetulleita ja turvallisessa paikassa.

Tämä mies oli tuon pienen vaaleahiuksisen tytön isoisä ja minun - toisen vaaleahiuksisen tytön - isoisäni veli. Hän oli pappani veli nimeltään Taito.

Olin silloin noin kuuden vanha. Taiton tarinaa ajatellessani luulin ensin, etten muista paljoa. Mutta kun keskityin muistoihini ymmärsin, että en tosiaan muista montaa asiaa Taitosta, vaan nimenomaan muistan paljon. Muistan ystävyyden, tunteen olla tervetullut ja tuon päivän moniuloitteisen kauneuden.

Taito-koru saa alkunsa yksinkertaisesta neliönmallisesta nahkapaperin palasta. Siinä on viisteitä ja kun niitä katselee/taittelee, voi huomata yksinkertaisen kauneuden moniulotteisuuden.

Kun pidät Taito-koruja, kannat tarinaa ystävällisyydestä, kauneudesta elämän viisteissä ja siitä mitä "Taito" merkitsee sinulle.

Pidä minua - Kanna tarinaa