HAVINAN tarina

HAVINA stories -korujen ja tarinoiden takana olen minä, koruntekijä Mira-Elise.

Ensimmäiset korvakorut tein omaan käyttööni ala-asteella kevyestä askartelukäyttöön tarkoitetusta vaahtomuovista. Niistä koruista muotoilin itselleni suurehkot kissat. Toinen kissa oli vaaleanpunainen ja sillä oli kaulassaan vihreä rusetti - toinen kissa oli puolestaan vihreä ja sillä oli vaaleanpunainen rusetti. Muistan pitäneeni kyseisiä koruja jopa leirikoulumatkalla Ahvenamaalla, jossa ne saivat paikallisiltakin huomiota.

Jostain syystä itse tehtyjen korujen innostukseni jäi kutenkin silloin pöytälaatikkoon, keskityin opiskeluihin ja seuraavan kerran tein korut itselleni vasta parikymmentä vuotta myöhemmin 2010-luvulla.

Ensimmäisenä ystäväni Helenan innoittamana syntyivät Taito-korvakorut samoihin aikoihin Toivo-korujen kanssa. Taito on kolmiulotteinen ja geometrinen malli, joka on myös mallisuojattu korumalli.

Toivo-koruja en ensin edes aikonut tuoda markkinoille, koska höyhenkoruja on paljon ja halusin brändini korujen erottuvan. Yleisön pyynnöstä ja kannustuksesta Toivotkin kuitenkin tulivat valikoimaan ja ne ovatkin Havinan myydyin korumalli ja erottuvat riittävästi muista brändeistä.

Tänä päivänä korumalleja on Havinan valikoimassa jo useampia. Julkaisujonossa on usein montakin uutta mallia, mutta useimmat näistä eivät ole nopeita työstää ja mielelläni testaan prototyyppejä ensin käytännössä, jotta voisin varmistua niiden toimivuudesta.


Yksi keskeinen ominaisuus Havinan korvakoruille on niiden keveys. Itse olen aina pitänyt näyttävistä korvakoruista, mutta usein ne venyttävät korvanlehteä ja tuntuvat painavilta.

 Havinan tarinakin on siis lähtenyt liikkeelle koruntekijän omasta tarpeesta saada näyttävät, mutta kevyet korut, jotka pitkälti erottuvat muista brändeistä omanlaisensa muotoilun ansiosta. Tässä ilmeisimmin onnistuin, koska ystävät, sukulaiset ja kauneushoitolassani, jota pyöritin muutaman vuden, vierailleet asiakkaat halusivat myös itselleen pitämiäni koruja.

Kiitos sinulle, kun vietit tovin tarinani parissa.

Rakkaudella,